Pripravte si doma fantasticky jemné bravčové mäso, ktoré máte pripravené za pár minút.
K tomu ako príloha pečené zemiaky s parmezánom a oblížete si všetky prsty.
Jednoduchý recept na jemné bravčové mäso z youtube kanála leckere Küche.
Potrebujeme:
800 g bravčového mäsa
2 PL sójovej omáčky
1 PL balzamikového octu
soľ
mleté čierne korenie
3/4 ČL prášku do pečiva
3-4 PL kukuričného škrobu
4 zemiaky
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1-2 PL parmezánu
rastlinný olej
4 strúčiky cesnaku
1/2 ČL zázvorového prášku
1 PL medu
2 PL sójovej omáčky
biely sezam
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na plátky.
Plátky poukladáme na tvrdú podložku a prekryjeme fóliou.
Vyklepeme tĺčikom.
Potom plátky prekrojíme na polovicu.
Pomocou nožníc urobíme po obvode zárezy (viď video).
Mäso vložíme do hlbokej misky.
Pridáme sójovú omáčku a ocot.
Osolíme.
Pridáme čierne korenie.
Nakoniec pridáme prášok do pečiva a rukou premiešame.
Nasypeme škrob a lyžicou zamiešame.
Ošúpané zemiaky nakrájame na „lodičky“.
Zemiaky vložíme do samostatnej misky.
Polejeme olivovým olejom.
Pridáme soľ a čierne korenie.
Potom pridáme nastrúhaný parmezán a lyžicou premiešame.
Zemiaky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180-190°C 20-30 minút.
Na panvici zohrejeme olej.
Pridáme mäso a smažíme 1-2 minúty z každej strany.
Opečené mäso poukladáme na tanier.
Potom do panvice pretlačíme cesnak.
Pridáme zázvorový prášok, med a zamiešame.
Potom pridáme sójovú omáčku a vymiešame.
Vložíme mäso a za stáleho miešania smažíme ďalších 5 minút.
Nakoniec mäso posypeme sezamovými semiačkami a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU