plny-hrniec_transparent_negativ.png

KÓREJSKÉ uhorky na zimu: Chutné občerstvenie, ktoré všetci tak milujú!

Výborný recept na uhorkový šalát na kórejský spôsob.

Dochutiť si ho môžete podľa seba, ja mám skúsenosť, že ho má rád úplne každý-

Potrebujeme:

Uhorky – 3 kg;

Cibuľa – 0,5 kg;

Čerstvá mrkva – 0,5 kg;

Stolový ocot – 160 ml;

Cukor – 4 lyžice;

Kuchynská soľ – 2,5 lyžice;

Čerstvý kôpor – 20 gramov;

olej (cca 150 ml);

Na duchetenie:

1 menšia hlávka cesnaku (môžete dať aj viac)

Paprika červená mletá štipľaví

Koriandrové semienko

Sezamové semienko

Postup:

Zalejte čisté uhorky studenou vodou a nechajte niekoľko hodín odstáť.

Potom odrežte konce a nakrájajte na 4 kusy.

Je lepšie vybrať malé uhorky.

Cibuľu nakrájame na pol krúžky.

Nakrájajte kôpor.

Mrkvu nastrúhajte na veľkom strúhadle.

Potom dajte všetky ingrediencie do veľkej misy, pridajte korenie, pretlačený cesnak, cukor, všetky ostatné prísady a premiešajte.

Nechajte pár hodín odležať.

Počas tejto doby musíte zmes trikrát premiešať.

Šalát uložte do čistých, sterilizovaných pohárov.

Naplňte do pohárov aj šťavu, ktorá vytiekla, a prikryte viečkom.

Hrniec na zaváranie vyložte utierkou alebo uterákom.

Vložte poháre do hrnca, nalejte vodu do hrnca tak, aby bola takmer po vrch pohárov.

Počkajte, kým voda zovrie, a sterilizujte 10 minút.

Pevne zatočte viečka a nechajte vychladnúť pod prikrývkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes