Dnes dáte do pohárov, zajtra ochutnávate: Kórejské nakladané rajčiny – špecialita z rajčín, cesnaku a výborného nálevu!

Vynikajúci recept na marinované paradajky, ktoré sú úplne jednoduché na prírpavu a dodajú šmrnc každému pokrmu. My ich doma vyjedáme rovno z pohára.

Vynikajúci recept na marinované paradajky, ktoré sú úplne jednoduché na prírpavu a dodajú šmrnc každému pokrmu. My ich doma vyjedáme rovno z pohára.

Potrebujeme:

● Paradajky – 1 kg
● Sladká paprika – 2 ks
● Pálivá paprika – 1 ks
● Kôpor – 1 zväzok
● Petržlen – 1 zväzok
● Cesnak – 4 – 5 strúčiky
● Soľ – 1 polievková lyžica
● Cukor kr. – 2 lyžice
● Ocot 9% – 2 lyžice
● Rastlinný olej – 50 ml

Postup:

Kôpor nakrájame najemno. Papriku (sladkú aj pálivú) očistíme od jadierok a nakrájame na kúsky. Cesnak očistíme, pridáme k paprike a spolu rozmixujeme. Rozmixovanú zmes pridáme ku kôpru, prilejeme olej, ocot, pridáme aj soľ, cukor a všetko spolu premiešame.

Rajčiny nakrájame na polovice a vrstvíme do pohára striedavo s marinádou. Zatvorime, ešte pohárom zatrasieme a necháme v chlade marinovať 24 hodín. Na druhý deň môžete ochutnať, je to výborné.

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.