plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dnes dáte do pohárov, zajtra ochutnávate: Kórejské nakladané rajčiny – špecialita z rajčín, cesnaku a výborného nálevu!

Vynikajúci recept na marinované paradajky, ktoré sú úplne jednoduché na prírpavu a dodajú šmrnc každému pokrmu. My ich doma vyjedáme rovno z pohára.

Vynikajúci recept na marinované paradajky, ktoré sú úplne jednoduché na prípravu a dodajú šmrnc každému pokrmu.

 

 

My ich doma vyjedáme rovno z pohára.

Skúste tento rok niečo iné ako kečup a paradajkový pretlak.

Tieto paradajky sú podľa mojej rodiny ešte chutnejšie, ako tie čerstvé.

 

 

Úplne ideálne sa hodia napríkald aj ako príloha ku grilovanému mäsku, prípadne ako prísada do domácich hamburgerov.

Potrebujeme:

● Paradajky – 1 kg

● Sladká paprika – 2 ks

● Pálivá paprika – 1 ks

● Kôpor – 1 zväzok

● Petržlen – 1 zväzok

● Cesnak – 4 – 5 strúčiky

 

 

● Soľ – 1 polievková lyžica

● Cukor kr. – 2 lyžice

● Ocot 9% – 2 lyžice

● Rastlinný olej – 50 ml

Postup:

Pripravíme si všetky prísady:

 

 

Kôpor nakrájame najemno.

Papriku (sladkú aj pálivú) očistíme od jadierok.

Nakrájame na kúsky.

 

 

Cesnak očistíme a pridáme k paprike.

Všetko spolu rozmixujeme.

Rozmixovanú zmes pridáme ku kôpru.

 

 

Prilejeme tekuté prísady – olej a ocot.

Pridáme aj soľ, cukor.

 

 

Všetko spolu premiešame.

Rajčiny nakrájame na polovice.

 

 

Vrstvíme do pohára striedavo s marinádou.

Zatvorime a ešte pohárom zatrasieme.

Necháme v chlade marinovať 24 hodín.

 

 

Na druhý deň môžete ochutnať, je to výborné.

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes