plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konzervovaná reďkovka na zimu! Vždy to pomáham mame variť a v zime jeme a pochutnávame si

Reďkovka je jednou z najobľúbenejších druhov zeleniny a preto si žien v domácnosti často kladie otázku, ako ju uchovať na zimu, aby sme mali svoje vlastné, domáce a chrumkavé plody.

Prinášame vám skvelý recept na prípravu nakladanej rekvičky, ktorá ostane chrumkavá a je z nej ideálna príloha ku každému mäsovému pokrmu, ktorý doma pripravíte.

U nás je taká populárna, že ju vyjedame rovno z pohárov.

Potrebujeme:

– reďkovka 4 kg;

– voda, 1 l;

– soľ, 2 lyžice;

– petržlen, 40 g;

– bobkový list, 2 kusy;

– jablčný ocot 6% – 2 poháre;

– korenie čierne celé, 10 ks.

Postup:

Reďkovky a bylinky dôkladne opláchnite.

Redkvičky nakrájajte na plátky.

Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno.

Poháre sterilizujte, poukladajte do nich reďkovky a bylinky.

Marinádu z ostatných surovín priveďte do varu a horúcu nalejte do nádob.

Zavrieme viečka, otočte ich, zabaľte do uteráka a necháme úplne vychladnúť.

Skladujte v suteréne.

Takáto konzervovaná reďkovka sa dá použiť na šaláty – zachovajú si všetky priaznivé vlastnosti zeleniny a v šaláte to určite nebude nadbytočné.

Mnoho ľudí používa takúto korenistú zeleninu na mäso – pri marinovaní mäsa sa do marinády pridávajú reďkovky a potom sa mäso pečie vo fólii.

V takom prípade dáva reďkovka pokrmu originálnu chuť.

Jednoduchým zmiešaním reďkovky s cibuľou a zeleným hráškom môžete pripraviť jednoduchý, ale lahodný šalát.

Môžete jednoducho ozdobiť rôzne jedlá reďkovkovými kruhmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes