Domáca mäsová konzerva bez predvárania: U nás sa vyjedá priamo z pohárov, taká je fantastická!

Výborná mäsová konzerva z youtube, ak ste niekedy ochutnali tú z obchodu a potom si dáte toto, pochopíte, aký to je obrovský rozdiel.

Je to perfektné aj na dovolenku, alebo keď sa vám nechce vyvárať na večeru.

 

 

My máme v komore vždy zásobu na celý rok!

...

Potrebujeme:

 

5,5 kg bravčového pleca (prípadne 5 kg chudého mäsa a 0,5 g podbradku)

Cesnak (podľa chuti)

Soľ

Čierne korenie

Bobkový list

Rascu

Postup:

 

Mäso nakrájame na kocky osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak (ak chcete, cesnak môžete pridať vcelku).

Pridáme aj bobkový list a dobre premiešame.

Dáme na jeden deň odležať do chladničky.

Mäso navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie.

Každý pohár zalejeme asi 100 ml mäsového vývaru (voliteľné).

 

 

Do veľkého hrnca nalejeme vodu a doň poháre tak, aby boli viečka pod vodou.

Varím resp.sterilizujeme cca 3 hodiny.

 

 

Tiež môžeme sterilizovať na dvakrát – po 1,5 hodine pri teplote 100-110 stupňov 24 hodín.

Tieto konzervy sú s tými mäsovými neporovnateľné.

S chlebíkom a vychladeným pivom nič lepšie nepoznám.

 

 

Ak robíte z chudého mäsa, môžete do pohárov pridať aj lyžičku-dve bravčovej masti.

Konzervy vydržia dlho, skladujeme ako ostatné zaváraniny a perfektné sú aj na letnú dovolenku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: