plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne výborná bublanina, ktoré je krásne nadýchaná a vždy sa vydarí: Pridajte do cesta trochu minerálky!

Jemnučká bublanina z minerálky: Je výborná s marhuľami, alebo iným sezónnym ovocím!

Jednoduchý koláčik, ktorý snáď pozná každý z nás. Vyskúšajte fantastickú bublaninu tentokrát s nadýchaným cestom s minerálkou. Je výborná a pochutnávať si na nej môžete už o pol hodinku.

Potrebujeme:

300 g polohrubej múky

250 g práškového cukru

1 bal. kypriaceho prášku

1 bal. vanilkového cukru

Štipku soli

6 vajec

100 ml perlivej minerálky

100 g slnečnicového oleja

Ovocie

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky ušľaháme s oboma druhmi cukru do peny. Počas šľahania primiešavame do hmoty olej a minerálku ktorá musí mať izbovú teplotu.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten postupne primiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec postupne primiešame sypkú zmes – múku a prášok do pečiva.

Cesto jednoducho navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Na cesto uložíme kúsky zaváraných mandariniek, alebo iného ovocia.

Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým sa cesto nezačne oddeľovať od krajov plechu.

Najlepšie recepty na dnes