plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne úžasná poleva na torty a zákusky len z 3 prísad: Zabudnite na marcipán a polevy z obchodu, toto je výborné!

Výborná poleva podľa starého receptu, jednoduchá a vždy sa vydarí. Ak chcete nejakú farebnú, stačí pridať potravinárske farbivo.

Budeme potrebovať:

250 g – kr. cukor
130 ml – voda
1 lyžička – ocot 20 percentný

Postup:

Do kastrólika nalejeme vodu a ocot, prisypeme kryštálový cukor. Všetko privedieme do varu, potom plameň stiahneme a ešte 10 minút varíme na miernom ohni. Po desiatich minútach sa nám vytvorí cukrový sirup.

Uvarený sirup prelejeme do studenej misy a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.

Po 5-6 minútach miešania sa postupne zmení farba sirupu na bielu a hmota začne tuhnúť. Ešte stále to za občasného miešania premiešavame.

Po ďalších 5-6 minútach dosiahneme požadovanú konzistenciu.

Podľa potreby môžeme pridať potravinárské farbivo a natrieme na tortu. Táto poleva vystačí na tortu s priemerom 24 cm. Hmota na torte stuhne za menej ako 1 hodinu. Ak potrebujeme viac polevy, urobíme to z dávky 500 g cukru, 250 ml vody a 1 lyžičky octu. V tomto prípade varíme 15 minút.

Zdroj: Citromhab

Najlepšie recepty na dnes