plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tak ľahké a nadýchané cesto ste ešte nemali: Stačí jedna PRÍSADA a palacinky zmiznú zo stola okamžite!

Palacinky môžeme podávať na mnoho spôsobov.

 

 

Aby však potešili chuťou, nestačí len dobrá plnka.

Iba správna konzistencia cesta spôsobí, že jedlo bude chutné.

Jednoduchý recept na dokonalé palacinky z portálu smakosze.

Nikdy som nemal rád vysmážanie palaciniek.

Cesto bolo hrudkovité, prvá a niekedy aj jedna z nasledujúcich palaciniek sa pripálila, roztrhla a nedala sa naplniť plnkou.

 

 

Potom, čo som konečne našiel recept so správnym pomerom surovín, je to iné.

Ukázalo sa, že jedna jednoduchá zmena môže urobiť palacinky oveľa flexibilnejšími a ich konzumácia bude potešením.

V čom spočíva zmena sa dozviete nižšie v článku.

 

 

Správne množstvo surovín vám umožní pripraviť veľmi jemné a chutné palacinky.

Cesto z tohto receptu sa ľahko rozotiera na panvici, rýchlo sa uvarí a ľahko sa vyberá.

To všetko vďaka pridaniu trochy oleja.

 

 

Na elastické palacinky potrebujeme:

2 veľké vajcia

250 ml mlieka

250 ml sýtenej vody

225 g hladkej múky

20 ml repkového oleja

štipku soli

 

 

Krátky zoznam potrebných surovín je veľkou výhodou tohto receptu.

Okrem vyššie spomenutých ingrediencií budeme samozrejme potrebovať panvicu, najlepšie s nízkym okrajom.

Pred vyprážaným ju treba potrieť olejom.

 

 

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia.

Pridáme štipku soli.

Mixérom rozšľaháme.

 

 

Po chvíli prilejeme mlieko a olej.

Suroviny zmiešame do jednotnej konzistencie.

Potom pridáme múku a premiešame.

 

 

Nalejeme sýtenú vodu, ktorá dodá cestu ľahkosť.

Pripravenú zmes na palacinky odstavíme na 20 minút.

Pred vyprážaním panvicu dobre rozohrejeme a vymastíme malým množstvom oleja.

 

 

Nanášame ho papierovou utierkou alebo štetcom tak, aby bolo množstvo naozaj minimálne.

Naberačkou nalejeme cesto a na strednom ohni vysmážame.

Keď sa okraje začnú sťahovať od panvice, otočíme a palacinku ešte chvíľu osmažíme z druhej strany.

 

 

Hotovú palacinku preložíme na papierovú utierku.

Nalejeme ďalšiu porciu cesta bez pridania oleja.

Opakujeme to až do vyčerpania cesta.

 

Ako servírovať palacinky?

Cesto v tomto recepte nie je sladené, takže bude skvelým základom pre slané palacinky.

Servírujte ich napríklad s duseným špenátom a syrom feta alebo s lahodnou šošovicovou plnkou a budete mať výbornú večeru.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes