Tradičné palacinky iste poznáte a pre mnohých z nás to bolo jedno z prvých jedál, ktoré sme sa v rámci výučby domácich prác na základnej škole naučili pripravovať. Dnes môžete tento recept oživiť cuketovou variáciou, ktoré je nesmierne chutná. Navyše, ulahodíte každému, kto má rád slané placky.
Potrebujeme:
Cuketa 450 g
Kefír 300 ml
Vajcia 4 ks
Hladká múka 350 g
Slnečnicový olej 1 polievková lyžička
Petržlen 2 lyžice
soľ
Sóda 0,5 lyžičky
Maslo pre namazanie palaciniek
šunka
syr
Postup:
Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle, vytlačíme šťavu. Pridáme vajce, soľ, kefír, nakrájanú petržlenovú vňať a všetko premiešame.
Postupne pridávame múku, miešame husté cesto. Pridáme 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja, sódu a zamiešame.
Necháme stáť 20 minút. Smažíme na horúcej panvici s rastlinným olejom, placku smažíme z oboch strán až do zlatohnedého odtieňa.
Hotové palacinky natrieme maslom a dochutíme podľa ľubovôle.