plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne som našla recept na tie najlepšie cuketové placky: Hotové za 20 minút a chuť bezkonkurenčná!

Tradičné palacinky iste poznáte a pre mnohých z nás to bolo jedno z prvých jedál, ktoré sme sa v rámci výučby domácich prác na základnej škole naučili pripravovať.

 

 

Dnes môžete tento recept oživiť cuketovou variáciou, ktoré je nesmierne chutná.

Navyše, ulahodíte každému, kto má rád slané placky.

 

 

Potrebujeme:

Cuketa 450 g

Kefír 300 ml

Vajcia 4 ks

Hladká múka 350 g

Slnečnicový olej 1 polievková lyžička

Petržlen alebo kôpor 2 lyžice

soľ

Sóda 0,5 lyžičky

Maslo pre namazanie palaciniek

šunka

syr

Postup:

Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle.

 

 

Vytlačíme šťavu.

Pridáme vajce.

 

 

Pridáme aj soľ, kefír a nakrájanú petržlenovú vňať.

Všetko premiešame.

 

 

Postupne pridávame múku.

Vymiešame hladké cesto.

 

 

Pridáme 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja, sódu a zamiešame.

Necháme stáť 20 minút.

Smažíme na horúcej panvici s rastlinným olejom.

 

 

Palacinky smažíme z oboch strán až do zlatohnedého odtieňa.

Hotové palacinky natrieme maslom.

 

 

Dochutíme podľa ľubovôle.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes