Tradičné palacinky iste poznáte a pre mnohých z nás to bolo jedno z prvých jedál, ktoré sme sa v rámci výučby domácich prác na základnej škole naučili pripravovať.
Dnes môžete tento recept oživiť cuketovou variáciou, ktoré je nesmierne chutná.
Navyše, ulahodíte každému, kto má rád slané placky.
Potrebujeme:
Cuketa 450 g
Kefír 300 ml
Vajcia 4 ks
Hladká múka 350 g
Slnečnicový olej 1 polievková lyžička
Petržlen alebo kôpor 2 lyžice
soľ
Sóda 0,5 lyžičky
Maslo pre namazanie palaciniek
šunka
syr
Postup:
Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle.
Vytlačíme šťavu.
Pridáme vajce.
Pridáme aj soľ, kefír a nakrájanú petržlenovú vňať.
Všetko premiešame.
Postupne pridávame múku.
Vymiešame hladké cesto.
Pridáme 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja, sódu a zamiešame.
Necháme stáť 20 minút.
Smažíme na horúcej panvici s rastlinným olejom.
Palacinky smažíme z oboch strán až do zlatohnedého odtieňa.
Hotové palacinky natrieme maslom.
Dochutíme podľa ľubovôle.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)