plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne som našla recept na dokonalý korpus: Nadýchaný, úžasne chutný a nerozpadáva sa!

Dokonalý korpus, posúvam ďalej!

Tento recept mi prišiel mailom a po mnohých a mnohých pokusoch môžem povedať, že som s ním naozaj nad mieru spokojná. Z tejto dávky som mala jeden vyšší korpus, vyšli mi 4 poschodia torty. Alebo môžte prekrojiť len na 2 alebo tri diely. Cesto malo veľký úspech a torta chutila vynikajúco. Iný korpus už nerobím.

Potrebujeme:

3 vajíčka

3 lyžice polohrubej múky

3 lyžice práškového cukru

50 g kryštálového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

5 lyžíc teplého mlieka

1/2 lyžice rozpusteného masla

1 lyžicu kakaa (ak chcete svetlý korpus tak kakao jednoducho vynechajte)

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Nachystáme si misku v ktorej ušľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej peny. Teplé mlieko si rozmiešame s maslom a opatrne primiešame do žĺtkovej hmoty.

Bielky ušľaháme na tuhý sneh a ku koncu šľahania k nim primiešame aj kryštálový cukor.

Toto bolo popísané ako veľmi dôležitý krok, tak ho dodržte, vďaka tomu je korpus extra jemný a vláčny – takže múku, prášok do pečiva a kakao (ak ho použijete) preosejeme 3 x.

Sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi – cukrárskym jazykom. Nakoniec opatrne primiešame preosiate suché prísady. Takto pripravené cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy (priemer 18 cm) a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes