plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne som našla recept na dokonalý karamelový krém: Nejde doň žiadne Salko a do dezertov je neprekonateľný!

Krém je neskutočne jemný, lahodný a skutočne "karamelový". Vyskúšajte - nebudete ľutovať!

Krém je neskutočne jemný, lahodný a skutočne „karamelový“. Vyskúšajte – nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

250 gr cukru

2 lyžice vody

250 ml smotany na šľahanie

250 g masla

Postup:

Na panvici si vo vode rozpustíme cukor tak, aby nám za stáleho miešania vznikol karamel vo farbe medu.  Karamel zalejeme 250 ml šľahačky, rozvaríme a na záver pridáme 50 gr masla- vymiešame a necháme vychladnúť do druhého dňa v chladničke. Potom našľaháme 200 gr masla s dvoma lyžicami práškového cukru a pridávame po lyžiciach vychladný uvarený karamel.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes