Výborný krém na zdobenie tort a dezertov. Žiadne umelé prísady nepotrebujete. Toto je poctivý cukrársky recept.
Potrebujeme:
100 g bielkov (3 ks)
200 g kr. cukru
Šťavu z ½ citróna
½ šálky vody
Postup:
Do kastrólika dáme vodu a cukor. Preložíme na plameň a pridáme aj citrónovú šťavu. Premiešame a na miernom plameni necháme variť. Keď sirup začne bublinkovať, vložíme do tekutiny teplomer a necháme takto variť, kým teplota nedosiahne 121 stupňov. Ak nemáte teplomer, to, že je sirup pripravený spoznáte podľa konzistencie sirupu – viď. video.
Kýms a varí sirup našľaháme si bielky. Nešľaháme celkom do tuha, aby sme sneh neprešľahali. Keď je sirup pripravený, ešte vriaci ho pomalým prúdom všľaháme do bielkov. Šľaháme, kým zmes nevychladne.
Krém je pripravený a môžete začať zdobiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)