plny-hrniec_transparent_negativ.png

A vraj sa to nedá bez múky: Konečne perfektné cesto úplne bez múky – len zmiešať a dať piecť!

Dobrý deň, nedávno som tu čítala recept na tortový korpus bez cukru, tak sa chcem podeliť aj o môj recept, ktorý mám vystrihnutý z časopisu. Je výborný, cesto jemnučké a voňavé. Stačí, ak nahradíte cukor stéviou a bude to aj superzdravé. Koláčik je krásne šťavnatý, odporúčam ho skúsiť aj s polevou, ako ej v recepte. :-) Ja pečieme v chlebíčkovej forme, bolo to tak aj v pôvodnom recepte, ale určite sa dá upiecť aj na malom plechu.

Potrebujeme:

4 vajcia

150 g cukru (alebo stévie pre diabetikov)

120 ml oleja

4 bal pudingu (najlepšie vanilkovej alebo 2 kokosové a 2 vanilkové)

1 lyžička jedlej sódy alebo 1/2 prášku do pečiva

70 g strúhaného kokosu

tuk na vymastenie formy

Na polevu (voliteľné):

100 g práškového cukru alebo stévie

2 lyžice šťavy z jedného citróna

voda podľa potreby

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, pomaly primiešame pudingové prášky, jedlú sódu alebo prášok do pečiva. Cesto nalejeme do chlebíčkovej formy, ktorú sme vymazali tukom a vysypali strúhaným kokosom (cca 50 g).

Pečieme v rozohriatej rúre cca 45 minút na 180 stupňov. Na polevu zmiešame cukor, šťavu z citróna a vodu podľa potreby. Miešame dohladka. Upečený korpus potrieme citrónovou polevou a posypeme kokosom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Za recept ďakujem Evke C.

Najlepšie recepty na dnes