Fantastická piškóta dvoch farieb, ku ktorej už naozaj nie je treba nič pridávať. Je nadýchaná, mäkučká a veľmi chutná!
Potrebujeme:
6 vajec
200 gramov hladkej múky
180 gramov kr. cukru
1 čajová lyžička prášku do pečiva
2 polievkové lyžice kakaa
4 polievkové lyžice oleja
1 čajová lyžička vanilkovej esencie
Štipka soli
Postup:
Bielky vyšľaháme štipku soli, počas šľahania pridávame postupne zvyšok cukru. Do snehu postupne zašľaháme jeden po druhom žĺtky. Ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Primiešame aj olej a nachystáme di podlhovastú formu na pečenie. Ak nemáte silikónovú formu, vysteľte fromu pomocou papiera na pečenie.
Časť cesta navrstvíme do formy, do zvyšku hmoty pridáme kakao. Navrstvíme na svetlé cesto a pomocou špáradla rýchlo premiešame. Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 35 minút.