plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne fantasticky vláčna a nadýchaná piškóta: Z tohoto cesta robím muffiny aj bábovku, nemá konkurenciu!

Fantastická piškóta dvoch farieb, ku ktorej už naozaj nie je treba nič pridávať. Je nadýchaná, mäkučká a veľmi chutná!

Fantastická piškóta dvoch farieb, ku ktorej už naozaj nie je treba nič pridávať. Je nadýchaná, mäkučká a veľmi chutná!

Potrebujeme:

6 vajec
200 gramov hladkej múky
180 gramov kr. cukru
1 čajová lyžička prášku do pečiva
2 polievkové lyžice kakaa
4 polievkové lyžice oleja
1 čajová lyžička vanilkovej esencie
Štipka soli

Postup:

Bielky vyšľaháme štipku soli, počas šľahania pridávame postupne zvyšok cukru. Do snehu postupne zašľaháme jeden po druhom žĺtky. Ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Primiešame aj olej a nachystáme di podlhovastú formu na pečenie. Ak nemáte silikónovú formu, vysteľte fromu pomocou papiera na pečenie.

Časť cesta navrstvíme do formy, do zvyšku hmoty pridáme kakao. Navrstvíme na svetlé cesto a pomocou špáradla rýchlo premiešame. Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 35 minút.

Najlepšie recepty na dnes