zloženie:
- 200 g mäkkého masla,
- 100 ml mlieka,
- 4 lyžice kr. cukru,
- 2 vajcia,
- vanilková esencia alebo vanilka
príprava:
Všetky zložky musia mať izbovú teplotu. Rozbite vajíčka a zmiešajte s cukrom a vanilkou, potom prilejte mlieko a premiešajte. Zmes prelejte do hrnca s hrubším dnom a zahrievajte na slabom plameni alebo nad vodnou parou. Varíme za stáleho miešania do zhustnutia – keď je konzistencia krémová, zložíme z plameňa, nevaríme zbytočne dlho. Vyšľahajte mäkké maslo do peny a potom pomaly pridajte vychladený vaječný krém a miešajte , až kým nedostaneme penivý krém. Môžeme pridať pár kvapiek rumu alebo arómy. Krém sa môže použiť ihneď alebo sa môže uchovávať v chladničke až 3 dni. S týmto krémom môžete naplniť a ozdobiť každý koláč.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)