plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne fantastický vanilkový krém bez zrnka múky či škrobu: Dokonalý na zdobenie aj plnenie, v chladničke vydrží 3 dni!

zloženie:

  • 200 g mäkkého masla,
  • 100 ml mlieka,
  • 4 lyžice kr. cukru,
  • 2 vajcia,
  • vanilková esencia alebo vanilka

príprava:

Všetky zložky musia mať izbovú teplotu. Rozbite vajíčka a zmiešajte s cukrom a vanilkou, potom prilejte mlieko a premiešajte. Zmes prelejte do hrnca s hrubším dnom a zahrievajte na slabom plameni alebo nad vodnou parou. Varíme za stáleho miešania do zhustnutia – keď je konzistencia krémová, zložíme z plameňa, nevaríme zbytočne dlho.  Vyšľahajte mäkké maslo do peny a potom pomaly pridajte vychladený vaječný krém a miešajte , až kým nedostaneme penivý krém. Môžeme pridať pár kvapiek rumu alebo arómy. Krém sa môže použiť ihneď alebo sa môže uchovávať v chladničke až 3 dni. S týmto krémom môžete naplniť a ozdobiť každý koláč.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes