plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne fantastický recept na zrkadlovú čoko polevu za 5 minút: Stačí vyliať na korpus a vaši hostia budú uchvátení!

Vždy ma zaujímalo, ako robia vo francúzskych cukrárňach tú lesklú čokoládovú polevu (mirror glaze). Konečne mám perfektný dezert!

Vždy ma zaujímalo, ako robia vo francúzskych cukrárňach tú lesklú čokoládovú polevu (mirror glaze). Konečne mám perfektný dezert!

Čokoládová zrkadlová poleva!

Potrebujeme:

9 g želatina potravinárska číra
130 g smotana na šľahanie 
125 g voda
225 g cukor kryštál
30 g kakao

Postup:

Želatínu zalejeme 50 g vody a necháme napučať.
Zvyšnú vodu, cukor, smotanu a kakao dáme do hrnca a za stáleho miešania privedieme k varu. Necháme prevrieť 1-2 minúty pre dokonalé prepojenie všetkých surovín. Odstavíme a ihneď vmiešame napučanú želatínu. Necháme ochladnúť tak na 30 stupňov (aby nám nezliala z bokov torty) a následne polievame pripravenú vychladenú tortu. Necháme chvíľu zatuhnúť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

(Poleva je pripravená za 5 minút,  dávam ju chladič do chladničky na asi 30-45 minút)

Recept č. 2: Zrkadlová poleva farebná podľa Zuzky

Potrebujeme ( toto je polovičná dávka na menšiu tortu):

2 lyžice želatíny

1 dcl vody

2 šálky bielej čokolády

1 a ½ šálky cukru

1 šálka vody

2/3 šálky kondenzovaného mlieka

Potravinárska farba

Ak chcete tmavú polevu použite tmavú čokoládu a poprípade ešte kakao

Postup:

Do želatíny nalejeme studenú vodu, rozmiešame a necháme napučať.

Do kastrólika nalejeme vodu, kryštálový cukor a kondenzované mlieko – necháme prevariť. Zložíme z plameňa a do horúcej masy pridáme želatínu, rozpustíme miešaním. Potom do stále horúcej zmesi pridáme čokoládu a miešaním rozpustíme.

Zafarbíme potravinárskym farbivom na farbu, ktorú chceme a keď poleva vychladne (odporúča sa telota 35 stupňov, ale niektorí cukrári odporúčajú teplotu okolo 29 stupňov) a nalejeme na povrch torty. Poleva, ktorú neminiete sa dá skladovať v chladničke po dobu 2-3 týždňov.

Najlepšie recepty na dnes