Konečne fantastický recept na zrkadlovú čoko polevu za 5 minút: Stačí vyliať na korpus a vaši hostia budú uchvátení!

Vždy ma zaujímalo, ako robia vo francúzskych cukrárňach tú lesklú čokoládovú polevu (mirror glaze). Konečne mám perfektný dezert!

Čokoládová zrkadlová poleva!

Potrebujeme:

9 g želatina potravinárska číra
130 g smotana na šľahanie 
125 g voda
225 g cukor kryštál
30 g kakao

Postup:

Želatínu zalejeme 50 g vody a necháme napučať.
Zvyšnú vodu, cukor, smotanu a kakao dáme do hrnca a za stáleho miešania privedieme k varu. Necháme prevrieť 1-2 minúty pre dokonalé prepojenie všetkých surovín. Odstavíme a ihneď vmiešame napučanú želatínu. Necháme ochladnúť tak na 30 stupňov (aby nám nezliala z bokov torty) a následne polievame pripravenú vychladenú tortu. Necháme chvíľu zatuhnúť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

(Poleva je pripravená za 5 minút,  dávam ju chladič do chladničky na asi 30-45 minút)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept č. 2: Zrkadlová poleva farebná podľa Zuzky

Potrebujeme ( toto je polovičná dávka na menšiu tortu):

2 lyžice želatíny

1 dcl vody

2 šálky bielej čokolády

1 a ½ šálky cukru

1 šálka vody

2/3 šálky kondenzovaného mlieka

Potravinárska farba

Ak chcete tmavú polevu použite tmavú čokoládu a poprípade ešte kakao

Postup:

Do želatíny nalejeme studenú vodu, rozmiešame a necháme napučať.

Do kastrólika nalejeme vodu, kryštálový cukor a kondenzované mlieko – necháme prevariť. Zložíme z plameňa a do horúcej masy pridáme želatínu, rozpustíme miešaním. Potom do stále horúcej zmesi pridáme čokoládu a miešaním rozpustíme.

Zafarbíme potravinárskym farbivom na farbu, ktorú chceme a keď poleva vychladne (odporúča sa telota 35 stupňov, ale niektorí cukrári odporúčajú teplotu okolo 29 stupňov) a nalejeme na povrch torty. Poleva, ktorú neminiete sa dá skladovať v chladničke po dobu 2-3 týždňov.

Témy:


Pridajte svoj komentár