Konečne dokonalý vanilkový krém, ktorý perfektne drží: Nezráža sa, ideálny na zdobenie aj plnenie!

Ak hľadáte vhodný krém na ozdobenie vašej krémovej torty, alebo vianočné pečivo, práve ste ho našli! Je fantasticky krémový, nespadne a krásne drží…..vynikajúci na zdobenie.

Potrebujeme:

250 ml vody
4 lyžice hladkej múky
4 lyžice vanilkového pudingu
2 žĺtky
250 g masla
1 dl rumu
1 lyžička kakaa

Postup:

Do studenej vody zašľaháme žĺtky, múku a puding.

Všetko dobre premiešame a uvaríme ako puding. Za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme, občas premiešame. Necháme dobre vychladnúť.

Než puding vychladne, vymiešame do peny 250 g masla (cukor, ako kto máte radi), primiešame vychladnutú pudingovú hmotu, 1 lyžičku kakaa, 1 dl rumu a dôkladne ušľaháme.

...

Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. Tento krém sa nezráža, dobre drží a je chuťovo výborný.

Nepoužívam cukor, ale je možné pridať 50-150 g práškového cukru, alebo ako ste zvyknutí. Možno tento krém pomôže ako začínajúcim, tak i ostrieľaným kuchárkam.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)