plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne dokonalý recept na čokoládovú polevu za 5 minút – bez oleja: Neláme sa, krásny lesk a chuť fantastická!

Túto čokoládovú polevu od Gabiky som prvýkrát skúsila pred pár rokmi a odvtedy už inú polevu nerobím.

 

 

Je vynikajúca, bez stuženého tuku, neláme sa a chutí božsky.

Na jej prípravu pritom potrebujete len 2 prísady.

Touto polevou polievam torty, zákusky a používam aj na máčanie vianočného pečiva a koláčikov. 

 

 

Potrebujeme:

250 ml šľahačkovej smotany

250 g čokolády ( ja používam čokoládu z LIDLA, je výborná a s dosť vysokým podielom kakaa)

Postup:

 

 

Na parou zohrejeme šľahačku.

Keď je horúca pridáme nalámanú čokoládu.

 

 

Ak chcete polevu na čokoládu, ktorá bude extra lesklá, stačí táto prísada.

Pridajte aj malý kúsok Cery, mám odskúšané.

 

 

Miešame do rozpustenia , keď sa začnú tvoriť bublinky odstavíme.

Polevu rozhodne nevarte.

Len nechajte vychladnúť.

A potom použite na polievanie, zdobenie, alebo máčanie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes