Konečne dokonalý recept na čokoládovú polevu za 5 minút – bez oleja: Neláme sa, krásny lesk a chuť fantastická!

Túto čokoládovú polevu od Gabiky som prvýkrát skúsila pred pár rokmi a odvtedy už inú polevu nerobím. Je vynikajúca, bez stuženého tuku, neláme sa a chutí božsky. Na jej prípravu pritom potrebujete len 2 prísady.

Touto polevou polievam torty, zákusky a používam aj na máčanie vianočného pečiva a koláčikov. 

Potrebujeme:

250 ml šľahačkovej smotany

250 g čokolády ( ja používam čokoládu z LIDLA, je výborná a s dosť vysokým podielom kakaa)

Postup:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na parou zohrejeme šľahačku, keď je horúca pridáme nalámanú čokoládu ( ak chcete polevu na čokoládu, ktorá bude extra lesklá, pridajte aj malý kúsok Cery, mám odskúšané).

Miešame do rozpustenia , keď sa začnú tvoriť bublinky odstavíme.

Polevu rozhodne nevarte, len nechajte vychladnúť a potom použite na polievanie, zdobenie, alebo máčanie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)