Túto čokoládovú polevu od Gabiky som prvýkrát skúsila pred pár rokmi a odvtedy už inú polevu nerobím. Je vynikajúca, bez stuženého tuku, neláme sa a chutí božsky. Na jej prípravu pritom potrebujete len 2 prísady.
Touto polevou polievam torty, zákusky a používam aj na máčanie vianočného pečiva a koláčikov.
Potrebujeme:
250 ml šľahačkovej smotany
250 g čokolády ( ja používam čokoládu z LIDLA, je výborná a s dosť vysokým podielom kakaa)
Postup:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na parou zohrejeme šľahačku, keď je horúca pridáme nalámanú čokoládu ( ak chcete polevu na čokoládu, ktorá bude extra lesklá, pridajte aj malý kúsok Cery, mám odskúšané).
Miešame do rozpustenia , keď sa začnú tvoriť bublinky odstavíme.
Polevu rozhodne nevarte, len nechajte vychladnúť a potom použite na polievanie, zdobenie, alebo máčanie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)