plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne dokonalý krémeš, ktorý pripravíte bez pečenia: Musím sa podeliť o tento luxusný recept, robíme na každú príležitosť!

Fantastický krémeš na studeno. Nič sa nepečenie a dokonca ani nevarí. Hneď môžete ochutnávať.

Potrebujeme:

Základ:

  • 2 balenia gaštanového pyré
  • 25 dkg mletých sušienok
  • rum alebo rumová aróma (podľa chuti)
  • 15 dkg práškového cukru

Na krém:

  • 9 dl mlieka
  • 3 balenia prášku z vanilkového pudingu bez varenia
  • 250 g masla a práškový cukor podľa chuti

Okrem toho:

  • piškóty (voliteľné)
  • rumové mlieko na namáčanie
  • šľahačka

Postup:

Všetky prísady na základ dobre zmiešame (ak je hmota príliš tuhá, pridáme aj pár kvapiek mlieka) a roztlačíme na dno plechu na pečenie vystlaného papierom. Gaštanová hmota (základ) sa rovnomerne roztlačí na dno plechu na pečenie.

Z pudingových práškov a mlieka vyšľaháme puding a následne doň postupne všľaháme aj maslo, ktoré sme si vopred našľahali s práškovým cukrom.

Na gaštanovú hmotu aplikujeme polovicu krému a uložíme detské piškóty, ktoré sme krátko namočili do rumového mlieka (dávajte pozor, aby sa piškóty príliš nerozmočili).

Aplikujedruhú polovicu krému. Navrch rozotrieme 2,5-3 dl vyšľahanej šľahačky .

Zdroj: http://webcukraszda.hu/gesztenyes-babapiskotas-szelet-2/

Najlepšie recepty na dnes