Konečne dokonalý bielkový krém, ktorý perfektne drží: Ideálny na zdobenie!

Ak hľadáte vhodný krém na ozdobenie vašej krémovej torty, alebo na snehové pusinky, práve ste ho našli! Je fantasticky krémový, nespadne a krásne drží…..vynikajúci na zdobenie.

Potrebujeme:

4 vaječné bielky izbovej teploty

400 g cukru (krupica)

vodu

pár kvapiek citrónu

Postup:

Do hrnca si nasypeme 300 g cukru, pridáme vodu (tak, aby bol cukor akurát pokrytý) a povaríme asi 4-5 minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Z bielok si vyšľaháme sneh. Pridáme pár kvapiek citrónu, zvyšný cukor a šľaháme do tuha.

Cukor uvarený s vodou odstavíme, mal by mať lepivú konzistenciu. Cukrovú hmotu zašľaháme do snehu a šľaháme asi 25 – 30 minút.

Po uplynutí tejto doby je krém krásne biely a pevný. Naplníme cukrárske vrecúško a môžeme zdobiť.