plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne 5-minútová zmrzlina, ktorú môžete jesť hneď: Hrnečkový zázrak z mascarpone – top zmrzlina tohoto leta!

Perfektný recept, ktorý som perfektne vytestovala už minulý rok a tento rok pokračujeme. Netreba čakať, kým sa zamrazí, môžete jesť hneď.

Perfektný recept, ktorý som perfektne vytestovala už minulý rok a tento rok pokračujeme. Netreba čakať, kým sa zamrazí, môžete jesť hneď.

Potrebujeme:

5 hrnčekov mrazených jahôd

1/2 hrnčeka práškového cukru

1/3 hrnčeka polotučného mlieka

1 bal. mascarpone

Postup:

Mascarpone, cukor a jahody vložíme do mixéra, pridáme polovicu mlieka a mixujeme pri nízkych otáčkach.

Pridáme zvyšok mlieka a zvýšime otáčky (s mliekom radšej opatrne, aby bola zmrzlina dostatočne tuhá – ja dávam už od oka). Pokiaľ je zmrzlina po domixování dostatočné hutná, podávame ju hneď – aj vám ušla ruka s mliekom, dáme na chvíľu do mrazničky, ale trvá naozaj krátko, kým je konzistencia ideálna (jahody sú mrazené a ostatné prísady dobre vychladené).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Janka

Najlepšie recepty na dnes