plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na Vianoce zmiešajte kondenzované mlieko s orechmi: Dezerty pripravené za 5 minút!

Ponúkame vám tri jednoduché a bleskové recepty na sladké pokušenie.

Základom je kondenzované mlieko plus jednoduché bežne dostupné suroviny a výsledkom budete šokovaní.

 

 

Rýchle a jednoduché recepty z orieškov a kondenzovaného mlieka z youtube kanála Zdravo a chutne.

Recept č. 1

Potrebujeme:

200 g arašidov

380 g kondenzované mlieko

100 g horkej čokolády

20 g masla

Postup:

 

 

Na panvici opražíme arašidy.

Do rajnice na sporáku nalejeme kondenzované mlieko.

 

 

Pridáme nalámanú čokoládu.

Za miešania varíme 5 minút, kým sa čokoláda neroztopí.

 

 

Keď krém zhustne, pridáme zmäknuté maslo.

Miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Nakoniec pridáme arašidy a dobre premiešame.

Čokoládovú hmotu preložíme na papier na pečenie, zarovnáme a zrolujeme.

 

 

Dezert vložíme na pár hodín do chladničky.

A môžeme servírovať.

 

 

Recept č. 2

Potrebujeme:

380 g kondenzovaného mlieka

3 PL kakaa (50 g)

30 g masla

100 g čokolády

Postup:

 

 

Do rajnice nalejeme kondenzované mlieko.

Pridáme kakao a lyžicou premiešame.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák a za miešania varíme, kým krém nezhustne.

Pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Krém prelejeme do silikónovej formy na cukríky a rovnomerne rozotrieme.

Formu prekryjeme fóliou a dáme zamraziť.

 

 

V rajnici roztopíme čokoládu a prelejeme ju do menšej misky.

Stuhnutý cukrík vyberieme pomocou špajle z formy, namočíme ho v čokoládovej poleve a položíme na tanier.

 

 

Polevu necháme stuhnúť a môžeme servírovať.

Recept č. 3

Potrebujeme:

380 g kondenzovaného mlieka

140 g vlašských orechov

60 g sušených čerešní

120 g bielej čokolády

Postup:

Na sporák položíme rajnicu.

Nalejeme kondenzované mlieko a pridáme nalámanú čokoládu.

 

 

Na miernom ohni miešame počas varenia 5 minút, kým sa čokoláda nerozpustí.

Pridáme vlašské orechy, čerešne a dôkladne premiešame.

 

 

Zmes preložíme do silikónovej formy, zarovnáme a vložíme do chladničky.

Po zachladení vyberieme dezert z formy a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes