plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyskúšajte to aj vy: Nápad z kondenzovaného mlieka a kakaa, všetci doma sú nadšení!

Pripravte si tieto sviatky lahôdku z obyčajného salka a kakaa.

Pár minút vášho času a stanete sa kulinárskou hviezdou v očkách vašich najmenších.

 

 

Vďaka tomuto časovo nenáročnému receptu z youtube si pripravíme jednoduché domáce karamelky.

Ak chcete túto sladkosť ešte trochu vylepšiť a ozvláštniť, pridajte aj 1 lyžičku rozpustnej kávy.

Potrebujeme:

380 g kondenzovaného mlieka sladeného

3 PL kakaa

50 g masla

400 g sušienok

Na ozdobu:

sekané orechy

Voliteľné:

rozpustná káva

Postup:

Do misy nalejeme kondenzované mlieko.

 

 

Pridáme kakao.

Metličkou miešame, kým nám nevznikne hustá hmota.

 

 

Potom pridáme roztopené maslo.

Miešame, kým nám nevznikne ťahavé cesto.

 

 

Sušienky najprv ručne nalámeme.

Potom rozmixujeme na jemný prášok.

 

 

Do ďalšej misy pridáme polovicu sušienkového prášku.

Pridáme kakaovú zmes.

Miešame, kým nám nevznikne husté cesto.

 

 

Do zmesi pridáme zvyšok sušienkového prášku.

Ak chcete sušienky ozvláštniť, do cesta môžete pridať rozpustnú kávu – guličky budú po káve krásne rozvoniavať.

 

 

Zamiešame a miesime v rukách.

Pokračujeme v miesení, kým nám nevznikne husté tvarovateľné cesto.

Z cesta potom pomocou čajovej lyžičky povykrajujeme a ručne vytvarujeme cukríky.

 

 

Cukríky zo všetkých strán obalíme v miske s pomletými orechmi.

Aby orechy lepšie držali, môžeme cukríky potrieť medom.

Môžeme ich servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes