Toto ide u nás doma v lete na odbyt: Potrebujete len rajčiny, trojobal a máte pochúťku, ktorá je ešte lepšia ako hranolky!

Šťavnatejšie a podľa mňa ešte chutnejšie, ako zemiakové chipsy.

Šťavnatejšie a podľa mňa ešte chutnejšie, ako zemiakové chipsy. Na vyprážanie používam tvrdšie rajčiny – prípadne aj tie nie celkom dozreté. Jednoducho nakrájam na kolieska, obalíme v trojobale a je to. Super chuťovka na letné dni, určite lepšie ako hranolky, alebo iné „mastné“ pochúťky.

Potrebujeme:

4 paradajky

2 vajcia

Hladkú múku

Strúhanku

Soľ, korenie

...

Voliteľné:

Cesnakový prášok

Mletá rasca

Čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Paradajky umyjeme a nakrájame na pásiky. Ochutíme soľou a necháme na sitku, km sa vypotia. V miske rozšľaháme vajcia a v inej miske zmiešame strúhanku s koreninami, môžeme pridať aj trochu nastrúhaného parmezánu. Do poslednej misky nasypeme múku.

Plátky rajčín obalíme najskôr v múke, vajíčkach a nakoniec aj v strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cocina.facilisimo