KRÉMOVÉ kolienka so smotanou a cesnakom – vynikajúce: Len 14 minút a fantastický obed je na tanieri, netreba ani mäso!

Vynikajúci recept na rýchle a veľmi chutné jedlo z cestovín a veľmi chutnej omáčky.

 

 

Nepotrebujete ani mäso, je to perfektný nápad.

Vynikajúci recept sme našli na stránke Dozus Cook.

...

Potrebujeme:

Kolienka – 200 g

2 lyžice oleja

Cibuľa – 1 ks

Cesnak – 3 strúčiky

Paradajkový pretlak – 3 lyžice

Soľ – 1/4 lyžičky

Paprika – 0,5 lyžičky

Oregano – 0,5 lyžičky

Cukor – 3/4 lyžičky

Chilli – 1/4 lyžičky

Mlieko – 100 ml

Smotana na šľahanie – 150 ml

Syr čedar – 150 g.

Syr mozzarella – 150 g

Maslo – 50 g

Postup:

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode.

 

 

Nenechajte cestoviny príliš rozvariť.

Skôr ako uvarené cestoviny scedíme, odoberieme si asi 1 pohár vody z cestovín – použijeme ju do omáčky.

Na panvici zahrejeme olejem.

 

 

Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme do oleja – orestujeme.

Pridáme aj pretlačený cesnak a krátko spolu restujeme.

Pridáme paradajkový pretlak a rozmiešame.

 

 

Do zmesi pridáme všetky koreniny, soľ a cukor.

Pokračujeme vodou z cestovín, mlieko a smotanou.

Všetko dôkladne rozmiešame.

Privedieme do varu.

Teraz pridáme cestoviny.

Nakoniec oba druhy nakrájaného syra a maslo.

Rozmiešame, necháme syr rozpustiť a hotovo.

Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels