zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Kolagénový vývar je skutočné tekuté zlato: 1 pohár denne pôsobí ako elixír mladosti!

Babička vždy hovorila, že tento vývar je tekuté zlato.

 

 

Zaraďte ho do svojho denného jedálnička a rýchlo pocítite jeho silu.

Ak sa chcete postarať o svoje zdravie a krásu, riešenie nájdete v kuchyni.

 

 

Ako uvádza portál mojegotowanie, stačí zjesť 1 tanier tejto čarovnej polievky denne.

Ak kolagénový vývar ešte nepoznáte, určite sa zoznámte s týmto receptom a otestujte ho vo vlastnej kuchyni.

Z výsledkov budete nadšení.

Kolagénový vývar – vlastnosti

Kolagénový vývar je viac ako len vývar.

Ide o unikátny odvar na báze kostí, bohatý nielen na kolagén, ale aj kyselinu hyalurónovú, horčík, draslík a vápnik.

Jeho veľkou výhodou je aj glutamín, aminokyselina, ktorá posilňuje imunitu a urýchľuje regeneráciu po fyzickej námahe a úrazoch.

 

 

Všetky tieto prospešné zložky spôsobujú, že magická polievka zmierňuje mnohé neduhy:

-upokojuje zápal

-zlepšuje trávenie

-čistí telo od toxínov

-stará sa o stav čriev

-zlepšuje kvalitu spánku

-posilňuje vlasy, nechty a pokožku

-uľahčuje chudnutie

 

 

Vďaka tak širokému spektru účinkov sa kolagénový vývar odporúča každému bez ohľadu na vek a zdravotný stav.

Starším pomôže pri problémoch s kĺbmi či tráviacimi ťažkosťami a mladšej generácii umožní detox a dodanie fyzickej kondície.

Táto polievka je preslávená aj svojimi skrášľujúcimi vlastnosťami, pretože bohatstvo prírodného kolagénu pôsobí lepšie ako všetky krémy proti vráskam a drahé kozmetické ošetrenia.

 

 

Ako pripraviť kolagénový vývar?

Táto polievka je kostný vývar na báze kostnej drene.

Hoci tieto časti mäsa denne neoceníte, práve v nich sa hromadí najviac kolagénu prospešného pre zdravie a krásu.

Aby to však vyšlo, vývar sa musí veľmi dlho dusiť na miernom ohni.

 

 

Absolútnym minimom sú 4 hodiny, no čím dlhšie, tým lepšie, pretože práve vďaka pomalému vareniu vzniká hodnotný glutamín.

Dobrý kolagénový vývar preto musí byť mierne hustý a viskózny a po vychladnutí by mal stuhnúť na rôsol.

Ďalšou mimoriadne dôležitou zložkou tohto receptu je jablčný ocot, ktorý vám umožní extrahovať všetky živiny z kostí.

Ak ho nemáte po ruke, môžete ako náhradu použiť aj citrónovú šťavu, ktorá poslúži rovnako dobre.

Nemusíte sa báť, pretože obe tieto kyslé zložky v tak malom množstve neovplyvňujú chuť vývaru.

Recept na kolagénový vývar

 

 

Ingrediencie:

2 kg špikových kostí

1 kg kuracích nôh a krkov

0,5 kg hydinových drobov

3 litre vody

1 cibuľa

3 mrkvy

 

 

2 korene petržlenu

pol zeleru

2 polievkové lyžice jablčného octu

soľ a korenie podľa chuti

 

 

Príprava:

Všetky kosti a kuracie časti najskôr dôkladne umyte a potom ich vložte do veľkého hrnca.

Všetko zalejete vodou s prídavkom octu a dajte variť na nízky výkon horáka.

Keď vývar začne vrieť, znížte oheň na minimum a nechajte niekoľko hodín variť.

Na posledné 2 hodiny pred koncom varenia pridáme zeleninu a dochutíme.

 

 

Až na úplný koniec pridáme korenie a vývar precedíme cez sitko alebo gázu.

Dobrú chuť!

 

Foto: tjn-Majka
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie