plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už ste niekedy skúsili koláčiky z MAJONÉZY? Tak jemné a lahodné cesto som nikdy predtým nemala. Ako čerstvé sú celé dni!

Úžasný recept na koláčiky za majonézy, ktoré si určite zamilujete.

 

 

Sú veľmi jemné, lahodné a mäkučké.

Vďaka majonéze ostanú koláčiky celé dni mäkučké a lahodné, rovnako, ako keď ste ich práve upiekli.

Autorkou receptu je pani Jana J.

 

 

Cesto je fantastické, nemusí sa vôbec podsypávať múkou a krásne sa s ním pracuje

Potrebujeme:

500g polohrubej múky,

10 kociek cukru (prípadne lyžičiek cukru)

1 dcl oleja

pol kocky kvasníc

2 žĺtky

10 dkg majonézy

250 ml mlieka

trošku soli

Na plnenie (podľa chuti):

 

 

Tvaroh s hrozienkami

Lekvár

Mak

Orechy

Marmeláda

Posýpka:

Maslo

Polohrubá múka

Práškový cukor

Na potretie:

Vajce

Rum+ rozpustené maslo

Postup:

Vypracujeme cesto:

 

 

Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc necháme vzísť kvások.

Do misky dáme všetky ostatné prísady na cesto.

A pridáme k nim kvások.

 

 

Necháme kysnúť asi 2 hodiny a občas premiešame.

Potom rozdelíme na kúsky.

Naplníme čím máme radi – pani Janka plnila tvarohom s hrozienkami.

 

 

Potrieme vajíčkom.

Na vrchu je ešte trocha lekváru a posýpka.

Navrchu je troška tvarohu, lekvár a posýpka (maslo, pol. múka, práškový cukor).

 

 

Pečieme na 170 ° C do zlatista (každá podľa svojej rúry).

Z tejto dávky vyjde asi 60 koláčikov.

Po upečení môžete ešte teplé potrieť rozpusteným maslom zmiešaným s rumom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes