Cesto len vykrojila pohárom a pridala náplň: Bezcukrové koláčiky dostanú každého – nesmierne chutné a svieže!

Výborný nápad – tieto koláčiky sú veľmi chutné a veľmi jednoduché. Recept do výbornej cukrárky Lujzy. :-)

Potrebujeme:

  • 100 g masla,
  • 1 vajce,
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy,
  • štipka soli,
  • 1,5 hrnčeka hl. múky,
  • 1/3 hrnčeka vody,
  • 1 vajce na potretie.

Náplň:

  • 200 g jemný tvaroh,
  • 1 vaječný žĺtok,
  • cca. 4 polievkové lyžice cukru (ak máte radi sladšie, viac).

príprava:

Studené, nastrúhané maslo dáme do misy, pridáme múku a vymiešame na drobivú zmes. V inej miske zmiešame vajce s vodou a citrónovou šťavou. Pridáme k múčno-maslovej zmesi a spolu vymiešame na jednotné cesto – nezabudneme pridať aj soľ. Ak je cesta príliš mäkká, môžete pridať ešte trochu múky. Potom cesto zabalíme do fólie a umiestníme do chladničky na 30 minút. Príprava náplne: Zmiešajte tvaroh, pridajte vaječné žĺtky a pridajte aj med alebo iné sladidlo podľa chuti. Zmes dobre premiešajte. Najlepší na sladenie je brezový cukor – treba ho oveľa menej ako klasického cukru.

 

Rozvaľkáme cesto na hrúbku 3-5 mm, pomocou pohára alebo vykrajovačky,  kruhy by mali mať priemer 9-11 cm.


Navrstvite náplň na jednu stranu kruhu a cez náplň preložte druhú stranu cesta. Dobre zatlačte kraje cesta prstami.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Dnes najobľúbenejšie