Jemné úžasné pečivo: Jednoduché a rýchle na prípravu, bleskovo miznú z taniera!

Pripravte priateľom a rodine prekvapenie v podobe vynikajúceho sladkého pečiva.

Samotná príprava vám nezaberie veľa času, ideálne k čaju alebo ku káve.

 

 

Jemné plnené pečivo podľa výborného receptu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 vajce

90 g masla

50 g kryštálového cukru

50 ml mlieka

240-260 g hladkej múky

1 lyžička vanilkového cukru

1 lyžička prášku do pečiva

štipka soli

1 ČL sušenej pomarančovej kôry, prípadne čerstvej pomarančovej alebo citrónovej kôry (voliteľné)

200 g hustého džemu

1 ČL krupice

Postup:

Do misky rozbijeme vajce, pridáme cukor, vanilkový cukor, soľ, pomarančovú kôru, mlieko a metličkou miešame 2-3 minúty.

Pridáme zmäknuté maslo a zamiešame.

 

 

Potom pridáme múku s práškom do pečiva a do hladka vymiešame.

Rukami vymiesime mäkké, nie mastné cesto, ktoré vložíme do vrecka.

Dáme vychladnúť na 15 minút do chladničky.

 

 

Do menšej misky pridáme hustý džem podľa chuti, krupicu a zamiešame lyžičkou.

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

Jednu časť vložíme do vrecka a dáme späť do chladničky.

 

 

Na pomúčenej podložke vyvaľkáme cesto do tvaru kruhu s hrúbkou cca 3-4 mm.

Kruh rozrežeme na 8 trojuholníkov.

Na každý trojuholník urobíme dva paralelné bočné zárezy.

 

 

Na každý trojuholník cesta pridáme lyžičku džemu, prekryjeme ho z každej strany cestom (viď video).

Cesto uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, nerovné okraje odrežeme.

Vložíme do predhriatej rúry na 15 minút pri teplote 180°C.

Akonáhle je špička mierne zhnednutá, tak je cesto hotové.

 

 

To isté zopakujeme aj s druhým cestom.

Sušienky posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay