plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nebo Pieklo: Úžasne šťavnatý koláčik s pudingom a kyslou smotanou, na druhý deň chutí ešte lepšie!

Úžasný pudingový koláčik s kyslou smotanou a želatínou. Na druhý deň je ešte chutnejší!

Potrebujeme:

250 g masla

200 g hl. múky

200 g kr. cukru

4 vajcia (S)

2 lyžičky prášku do pečiva

2 ks. vanilkový cukor

Náplň:

625 ml mlieka

2 ks vanilkového pudingu

2 šálky kyslej smotany

2 žĺtky

2 poháre višní alebo iného ovocia

Na vrch:

2 bal. želatíny

Šťavu u višní

Postup:

Zložky na cesto zmiešame a navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Smotanu zmiešame s so žĺtkami a primiešame do pudingu. Vymiešame krémovú zmes bez hrudiek. Zmes navrstvíme na cesto a do krému vtlačíme aj višne.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Nakoniec na vrch nalejeme želatínu – pripravíme ju ako klasicky podľa návodu, ale namiesto vody použijeme šťavu z ovocia.

Necháme vychladiť – ideálne cez noc. Koláčik je veľmi šťavnatý a výborný.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes