Koláčik „LATTE MACCHIATO“: Stačí len vyliať na plech a premiešať, tento dezert učaruje každému!

Výborný koláčik, ktorý je úplne jednoduchý na prípravu a chutí podobne, ako obľúbený kávový nápoj. Mlieko, káva a čokoláda dávajú tomuto dezertu výnimočnú chuť!

Výborný koláčik, ktorý je úplne jednoduchý na prípravu a chutí podobne, ako obľúbený kávový nápoj. Mlieko, káva a čokoláda dávajú tomuto dezertu výnimočnú chuť!

Potrebujeme:

100 g mliečnej čokolády

5 lyžíc silnej kávy

500 g masla

250 g kr cukru

8 vajec

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipku soli

750 g hladkej múky

2 bal. prášku do pečiva

250 ml mlieka

2 lyžice mlieka

Postup:

Čokoládu nalímeme na menšie kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom do penovej hmoty, postupne do nej všľaháme jedno po druhom aj vajcia. Postupne pridáme aj 250 ml mlieka a sypké prísady (vymiešame jednotné cesto).

Cesto roozdelíme na 3 diely. Do prvého vmiešame čokoládu a ½ kávy (2,5 lyžíc). Do druhej časti vmiešame zvyšok kávy a do poslednej pridáme 2 lyžice mlieka.

Na plech vystlaný papierom navrstvíme najskôr prvú, potom druhú a napokon tretiu časť cesta. Nakoniec prejdeme po povrchu cesta lyžicou, aby sme vytvorili mramorovú štruktúru.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.

Podávame ku kávičke.