Výnimočné buchtičky z jogurtového cesta: Chutné a jednoduché na prípravu, vhodné na raňajky a k čaju!

Lacné a chutné buchtičky k čaju alebo ku káve.

Sú veľmi jednoduché na prípravu a z cenovo dostupných surovín.

 

 

Lahodné pečivo podľa receptu z portálu retete-usoare.

...

Potrebujeme:

300 ml kefíru, jogurtu alebo kyslého mlieka

2 PL kryštálového cukru

1/2 ČL soli

1 vajce

2 ČL sušeného droždia

550 g hladkej múky

150 g masla

Na mrveničku:

80 g kryštálového cukru

60 g hladkej múky

50 g masla

Na potretie:

 

 

1 žĺtok

1 PL mlieka

Postup:

Horúci kefír nalejeme do misky, pridáme cukor, droždie.

Všetko premiešame.

Pridáme vajíčko, soľ a opäť všetko spolu premiešame.

 

 

Vmiešame múku a vymiesime cesto.

Nahrubo nastrúhame studené maslo.

Zapracujeme ho do cesta a miesime.

 

 

Cesto vložíme na 5 hodín do chladničky alebo najlepšie cez noc.

Cukor zmiešame s múkou, mäkkým maslom.

Miešame, kým nezískame drobivé cesto.

 

 

Cesto preložíme na pomúčenú podložku.

Posypeme múkou vytvarujeme tyčinku a prekrojíme na polovicu.

Vyvaľkáme ho na obdĺžnik.

Posypeme mrveničkou, preložíme na polovicu, opäť posypeme.

Potom znova preložíme a posypeme mrveničkou.

 

 

Cesto preložíme, valčekom ho trochu rozvaľkáme a nakrájame na štvorcové kúsky.

Buchtičky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pomastíme ich rozšľahaným žĺtkom.

Posypeme strúhankou a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Pečivo posypeme práškovým cukrom a môžeme ich servírovať.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels