plny-hrniec_transparent_negativ.png

Koláče z BAVLNKY: Najjemnejšie a najchutnejšie pečivo, aké som kedy ochutnala!

Výborný recept na jemné a nadýchané bavlnené koláčiky podľa jednoduchého receptu.

Vyskúšajte a tú chuť si zaručene zamilujete, doslova sa rozplývajú na jazyku.

Recept sme našli na stránke napadovy.blog.

Postup:

125 g margarínu

4 čajové lyžičky jogurtu

1 dl mlieka

1 čajová lyžička soli

1 čajová lyžička cukru

1 vajce

1 vrecko sušeného droždia

550 g hladkej múky

Náplň:

– údené mäso

– nakrájané párky

– syr atď.

Na potretie:

– 1 žĺtok

Postup:

Polovicu múky, soľ, cukor a margarín dáme na izbovú teplotu.

Prilejeme vlažné mlieko a droždie a všetko dobre premiešame.

Do tejto hmoty pridajte jogurt, vajíčko a s postupným pridávaním zvyšnej múky vypracujte cesto.

Cesto má správnu konzistenciu vtedy, keď sa vám nelepí na ruky.

Cesto nechajte 15 minút na teplom mieste.

Na náplň najemno nasekajte všetko, čo chcete, a vyšľahajte žĺtky na poťah.

Z cesta vytvarujte guličky veľkosti mandarínky a dajte ich na plech.

Prstom zatlačte na stred každej gule, aby ste získali dieru.

Guľky potrieme rozšľahaným žĺtkom.

Do každého otvoru vložte plnku a dobre ju zatlačte.

Cesto necháme ešte 15 minút kysnúť.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečivo upečieme do zlatista.

>Pečivo je mäkké, môžete si ho plniť podľa vlastného uváženia a podávať ho na večeru, raňajky alebo na desiatu.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes