Koláče so sladkým tvarohom z cesta, ktoré je také jemné a nadýchané ako obláčik: Pripravujem ich každý víkend!

Tento recept na nadýchané a chutné tvarohové koláče sa naozaj oplatí uložiť do kuchárskeho receptára.

Koláče sú veľmi nevšedné, či už z pohľadu vzhľadu alebo chuti – vrelo ich odporúčame každému!

 

 

Vynikajúce tvarohové koláčiky podľa receptu z portálu retete-usoare.

...

 

 

Potrebujeme:

250 ml mlieka

100 g kryštálového cukru

1 PL sušeného droždia

1/3 ČL soli

1 vajce

60 g masla

500 g hladkej múky

Na náplň:

400 g tvarohu

100 g kryštálového cukru

1 bielok

4 PL kyslej smotany

Na potretie:

1 žĺtok

1 PL mlieka

Postup:

Do hlbokej misy nalejeme mlieko.

Pridáme cukor, droždie a ingrediencie zmiešame metličkou.

 

 

Potom pridáme soľ, vajce, zmäknuté maslo.

Poriadne premiešame.

Cez sitko preosejeme múku.

A zapracujeme ju  vareškou.

 

 

Potom ručne vymiesime cesto.

Malo by byť mäkké a nelepivé.

 

 

Cesto vložíme do misy, prekryjeme potravinovou fóliou.

Necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.

Pripravíme si plnku: do misy pridáme tvaroh, bielok, cukor a smotanu.

 

 

Všetko zmiešame vidličkou, kým nezískame homogénnu kompozíciu.

Vykysnuté cesto trochu vymiesime a potom ho rozdelíme na dva rovnaké kusy.

 

 

Cesto vytvarujeme do guliek.

Na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme každú guľku na tenký obdĺžnikový plát.

 

 

Cesto nakrájame na 10 rovnakých kúskov.

Potom na nich urobíme rezy (viď foto v pôvodnom článku).

 

 

Na okraj každého kúska cesta pridáme lyžicu plnky a zvinieme do rolky.

Získané rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech prikryjeme fóliou a necháme 10 minút odpočívať.

Zmiešame vaječný žĺtok s mliekom a výslednou zmesou potrieme koláče.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 30 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels