plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja rodina je nadšená z tohto receptu: Lahodné koláče s džemom, ktoré sa rozplývajú na jazyku!

Pripravte si doma jednoduché jemné koláče s džemom, ktorých príprava nevyžaduje veľa úsilia.

Slinky sa vám budú zbiehať už len pri samotnom pohľade na túto dobrotu.

 

 

Výnimočný recept na nadýchané domáce koláče z youtube kanála Aroma von Brot.

Potrebujeme:

2 PL kryštálového cukru

1 PL droždia

120 ml teplého mlieka

120 ml teplej vody

1 veľké vajce

2 PL rastlinného oleja

500 g hladkej múky

1 ČL soli

1 PL masla

čučoriedkový džem

citrónový džem

Na potretie:

1 veľké vajce

 

 

Postup:

Do misky pridáme cukor.

Nasypeme droždie.

Nalejeme teplé mlieko.

 

 

Pridáme teplú vodu.

Ďalej pridáme veľké vajce.

Metličkou vymiešame.

 

 

Pridáme olej.

Do zmesi nasypeme múku.

Nakoniec pridáme soľ a vareškou zamiešame.

 

 

Pridáme zmäknuté maslo.

Rukou vymiesime hladké cesto.

Cesto preložíme na stôl a vytvarujeme guľu.

 

 

Misku potrieme olejom.

Vložíme cesto.

Prikryjeme fóliou a utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste hodinu.

 

 

Po uplynutí doby z cesta vytlačíme vzduch.

Na stole ho vymiesime.

Rozdelíme na 9 rovnakých častí.

 

 

Každú časť cesta zrolujeme do guľky.

Cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potom cesto zľahka stlačíme rukou.

 

 

Cesto prekryjeme utierkou a necháme odpočívať.

Potom cesto potrieme olejom.

V strede vytvoríme malú priehlbinu (viď video).

 

 

Do priehlbiny v ceste nanesieme džem.

Cesto prikryjeme fóliou a utierkou a necháme odstáť 30 minút.

Do menšej misky pridáme vajce a rozšľaháme ho.

 

 

Po uplynutí doby odstránime fóliu a utierku.

Koláče potrieme vajíčkom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 25 minút pri teplote 190°C.

Po vychladnutí môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes