plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický koláč z vtáčieho mlieka: Geniálna dobrota pre malých, aj veľkých!

Pripravte rodine prekvapenie a potešte ich týmto vynikajúcim koláčom z vtáčieho mlieka.

Sladká dobrota, ktorú všetci milujú.

Pritom príprava je veľmi jednoduchá!

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z portálu mindmegette a budete nadšení.

Potrebujeme:

Na cesto:

8 bielkov

8 PL kryštálového cukru

1/2 balíčka prášku do pečiva

8 PL hladkej múky

Na vysypanie formy:

maslo

hladkú múku

Na krém:

 

 

8 dl mlieka

8 žĺtkov

1 balíček vanilkového pudingového prášku

2 PL hladkej múky

25 dkg margarínu

15 dkg práškového cukru

Na vrch:

3 dl šľahačkovej smotany

Postup:

Na cesto si vyšľaháme bielky do tuhej peny. 

 

 

Počas pridávania cukru sneh neustále šľaháme.

 

 

Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do hmoty. 

Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Vlejeme cesto a vložíme do vyhriatej rúry na teplotu 180 °C . 

 

 

Pečieme asi 20 minút, potom urobíme test špáradlom a vyberieme.

Po vychladnutí cesto vyberieme z formy.

Prekrojíme na polovicu.

Do hrnca si nalejeme 6 dl mlieka, pričom v 2 dl mlieka v samostatnej miske vymiešame žĺtky, pudingový prášok a múku.

 

 

Zapneme sporák, mlieko zohrejeme.

Následne primiešame zmes z misky. 

Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.

 

 

Potom doňho vmiešame margarín, ktorý sme si vymiešali s práškovým cukrom a dôkladne vypracujeme do hladka. 

Upečené cesto si prekrojíme, na spodný plát natrieme polovicu krému.

Priklopíme druhým plátom upečeného cesta a na ten znovu natrieme krém.

Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na tuhú šľahačku a pomocou lyžice ju navrstvíme v kôpkach na vrch koláča.

 

 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes