Ak máte doma ovsené vločky a jablká, máte základ na zdravý voňavý ovsený koláčik: Vyskúšajte ho a nebudete sa ho vedieť dojesť!

Vyskúšajte tento vynikajúci koláč z ovsených vločiek.

V kombinácii s jablkami, škoricou a čokoládovou polevou je jednoducho neodolateľný.

Zdravá pochúťka ako hrom!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pripravte si ho podľa tohto jednoduchého receptu z youtube kanála Rodinné recepty. 

Potrebujeme:

100 g ovsených vločiek

75 g hladkej múky (môžete použiť aj mandľovú alebo kokosovú)

1 ČL prášku do pečiva

1/2 ČL škorice

1 g vanilky

70 ml rastlinného oleja

1 vajce

50 g umelého sladidla alebo cukru

2 jablká

hrsť vlašských orechov

1 ČL citrónovej šťavy

vlašské orechy alebo orechy podľa chuti

90 g čokolády

80 ml rastlinnej šľahačkovej smotany alebo bežnej šľahačkovej smotany

formu s priemerom 20 cm

Postup:

Do misky si nasypeme ovsené vločky, múku.

Pridáme aj kypriaci prášok do pečiva spolu so škoricou.

Následne pridáme vanilku.

 

 

V samostatnej miske si zmiešame vajce s rastlinným olejom.

Zmes vylejeme k suchým prísadám.

 

 

Nakoniec pridáme cukor.

Dobre premiešame.

Jablká si ošúpeme, odstránime jadrovníky.

Nakrájame na malé kúsky. 

 

 

Potom ich pokvapkáme citrónovou šťavou.

Zmiešame s ovsenou zmesou.

Vlašské orechy si nasekáme na menšie kúsky.

Pridáme do hmoty.

 

 

Dno formy si pokryjeme papierom na pečenie a jemne vymastíme olejom.

Potom navrstvíme do formy.

A vložíme do predhriatej rúry pri 180 °C na približne 20 minút. 

Nalámanú čokoládu si vložíme do misky a roztopíme vo vodnom kúpeli.

 

 

Pridáme šľahačkovú smotanu.

Vymiešame kompaktnú polevu.

Upečený koláč polejeme čokoládovou polevou.

Odložíme do chladničky na 30 minút. 

Hotovo.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay