Koláč z nebies: Jeden úžasný jemný vanilkový mrežovník s krémom, každé sústo sa rozpadáva na jazyku!

Úžasné jemný vanilkový mrežovník s fantastickým krémom.

Potrebujeme:

Na cesto:

200 ml vlažného mlieka
100 g kr. cukru
10 g čerstvého droždia
2 vajcia
80 g masla – rozpusteného
Štipka soli
Múka 500 g hladká

Na krém:

300 ml ml mlieka
100 g cukru
1 žĺtok
Vanilková aróma
2 lyžice kukuričného škrobu
1 lyžica hl. múky

Postup:

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, vajcia, roztopené maslo a cukor. Postupne pridávame preosiatu múku a vymiešame jednotné cesto. Prikryjeme a necháme 40 minút odpočívať. 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na krém si v mlieku rozmiešame cukor, žĺtok, múku a škrob. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme prikrytý pod fóliou vychladnúť.

Cesto navrstvíme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie, papier môžeme ešte trochu pomúčiť. Cesto prikryjeme presahujúcimi čaťami papiera a necháme ešte 20 minút odpočívať.

Krém navrstvíme do curárskeho vrecka a nanesieme na cesto ako mriežku.

Pečieme v predhriatej rúre vyhriatej na 180 stupňov počas 40 minút.

Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup nájdete TU.

Témy:


Pridajte svoj komentár