Vynikajúci koláč z dvojfarebného cesta s fantastickou chuťou. Určite si ho zamilujete!
Fantastický recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
(veľkosť pohára: 200 ml)
– 4 vajcia
– 6 lyžíc masla (150 g)
– 1 a 1/2 šálky cukru (240 g)
– 2 šálky mlieka (400 ml)
– 1 polievková lyžica prášku do pečiva (14 g)
– 3 šálky pšeničnej múky (300 g)
– 1/2 šálky kakaového prášku (50 g)
– 250 g bielej čokolády
– 200 g smotany na varenie
– vanilková esencia
– Čokoládové hobliny
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto.
Vajcia vymiešame s cukrom a maslom.
Pridáme mlieko, preosiatu múku.
Nakoniec vmiešame prášok do pečiva.
Cesto rozdelíme na dve polovice.
Do tejto polovice vmiešame kakao.
Formu s romzmermi 31×21 cm vymastíme maslom a striedavo naňu nalievame svetlé a tmavé cesto.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 35 minút.
Pripravíme si polevu – bielu čokoládu rozpustím s bielou čokoládou.
Upečený koláč popicháme slamkou.
Nalejeme naň polevu.
Nakoniec ozdobíme hoblinkami bielej a tmavej čokolády.
Video návod:
https://youtu.be/GALiMEVMz7g