plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nalejte obyčajné cesto na plech TAKTO a počkajte na výsledok: Tento koláč každého ohúri!

Vynikajúci koláč z dvojfarebného cesta s fantastickou chuťou. Určite si ho zamilujete!

Fantastický recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

(veľkosť pohára: 200 ml)

– 4 vajcia

– 6 lyžíc masla (150 g)

– 1 a 1/2 šálky cukru (240 g)

– 2 šálky mlieka (400 ml)

– 1 polievková lyžica prášku do pečiva (14 g)

– 3 šálky pšeničnej múky (300 g)

– 1/2 šálky kakaového prášku (50 g)

– 250 g bielej čokolády

– 200 g smotany na varenie

– vanilková esencia

– Čokoládové hobliny

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto.

Vajcia vymiešame s cukrom a maslom.

Pridáme mlieko, preosiatu múku.

Nakoniec vmiešame prášok do pečiva.

Cesto rozdelíme na dve polovice.

Do tejto polovice vmiešame kakao.

Formu  s romzmermi 31×21 cm vymastíme maslom a striedavo naňu nalievame svetlé a tmavé cesto.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 35 minút.

Pripravíme si polevu – bielu čokoládu rozpustím s bielou čokoládou.

Upečený koláč popicháme slamkou.

Nalejeme naň polevu.

Nakoniec ozdobíme hoblinkami bielej a tmavej čokolády.

 

Video návod:

https://youtu.be/GALiMEVMz7g

Najlepšie recepty na dnes