Vynikajúci a úžasne jemný koláč, ktorý sa doslova rozpadá na jazyku. Pripravíte ho len z 3 prísad.
Potrebujeme:
4 vajcia (L)
250 g smotanového syra (mascarpone, philadelphia)
400 g kondenzovaného mlieka sladeného
Postup:
Oddelíme si bielky a žĺtky.
Bielky vyšľaháme na pevný sneh.
Žĺtky vyšľaháme do peny.
pridáme smotanový syr a dobre premiešame.
Vmiešame aj kondenzované mlieko a premiešame.
Nakoniec postupne po častiach primiešame sneh.
Formu s priemerom 20 cm vyložíme papierom a zvonku obalíme alobalom.
Nalejeme cesto a celú formu vložíme do zapekacej misy s vodou.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45-50 min pri 180 stupňoch.
Koláč necháme pozvoľna vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami.
Posypeme práškový cukor.
Prajeme vám dobrúú chuť! :-)