Vynikajúci nepečený dezert v troch vrstvách, ktorý si každý zamiluje.
Recept na tento koláč sme našli na stránke napadovy.blog.
Potrebujeme:
Prvá vrstva:
– 2 (šálka 2 dcl) kr. cukru
– 2 poháre vody
– 125 g masla alebo margarínu
– 200 g kokosu
– 100 g čokolády
– 250 g mletých sušienok
– 1 list tortovej oblátky
– 200 g celých sušienok
Druhá vrstva:
– 100 g cukru
– 1/2 dcl vody
– 100 g čokolády
– 125 g masla alebo margarínu
– 200 g mletých vlašských orechov
– 2 dcl pomarančovej šťavy
Poleva:
– 150 g čokolády
– 5 polievkových lyžíc oleja
Postup:
Vrstva 1:
Dajte cukor a vodu na plameň a varte, kým sa cukor neroztopí.
Potom pridajte maslo alebo margarín a čokoládu – miešaním rozpustite.
Odstráňte z tepla a pridajte kokos a mleté sušienky.
Všetko dobre premiešajte.
Hmotu navrstvite na jeden plát oblátky, kým je teplá.
Na masu položte sušienky, predtým namočené v pomarančovej šťave.
Vrstva 2:
Cukor a vodu dajte na plameň a varte, kým sa cukor neroztopí.
Pridajte maslo alebo margarín a čokoládu – miešaním rozpustite.
Odstráňte z tepla a pridajte mleté vlašské orechy.
Hmotu dobre premiešajte a naneste na sušienky.
Nechajte vychladnúť a pripravte čokoládovú polevu.
Poleva:
Rozmiešajte čokoládu s olejom na miernom ohni a na koláč nalejete čokoládu, nakoniec posypte kokosom.
Koláč v chlade vydrží aj celý týždeň.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)