plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viedenský koláč, ktorý sa NEpečie: Toto je jeden fantasticky chutný dezert ku kávičke, vydrží vám aj celý týždeň!

Vynikajúci nepečený dezert v troch vrstvách, ktorý si každý zamiluje.

Vynikajúci nepečený dezert v troch vrstvách, ktorý si každý zamiluje.

Recept na tento koláč sme našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

Prvá vrstva:

– 2 (šálka 2 dcl) kr. cukru

– 2 poháre vody

– 125 g masla alebo margarínu

– 200 g kokosu

– 100 g čokolády

– 250 g mletých sušienok

– 1 list tortovej oblátky

– 200 g celých sušienok

Druhá vrstva:

– 100 g cukru

– 1/2 dcl vody

– 100 g čokolády

– 125 g masla alebo margarínu

– 200 g mletých vlašských orechov

– 2 dcl pomarančovej šťavy

Poleva:

– 150 g čokolády

– 5 polievkových lyžíc oleja

Postup:

Vrstva 1:

Dajte cukor a vodu na plameň a varte, kým sa cukor neroztopí.

Potom pridajte maslo alebo margarín a čokoládu – miešaním rozpustite.

Odstráňte z tepla a pridajte kokos a mleté ​​sušienky.

Všetko dobre premiešajte.

Hmotu navrstvite na jeden plát oblátky, kým je teplá.

Na masu položte sušienky, predtým namočené v pomarančovej šťave.

Vrstva 2:

Cukor a vodu dajte na plameň a varte, kým sa cukor neroztopí.

Pridajte maslo alebo margarín a čokoládu – miešaním rozpustite.

Odstráňte z tepla a pridajte mleté ​​vlašské orechy.

Hmotu dobre premiešajte a naneste na sušienky.

Nechajte vychladnúť a pripravte čokoládovú polevu.

Poleva:

Rozmiešajte čokoládu s olejom na miernom ohni a na koláč nalejete čokoládu, nakoniec posypte kokosom.

Koláč v chlade vydrží aj celý týždeň.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes