plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohový “KUBKO” nemá konkurenciu: Taký dobrý koláčik som nejedla, ani nepamätám!

Vynikajúci tvarohový koláčik s voňavým cestom a jemným krémom.

Do cesta odporúčam pridať aj roztlačené banány, je vďaka tomu šťavnaté a ešte chutnejšie.

Potrebujeme:

(Hrnček s objemom 250 ml)

3 vajcia

1 a 1/2 hrnčeka práškového cukru

1 a 1/2 hrnčeka mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 banány

4 lyžice kakaa, cca 40 g

1 a 3/4 hrnčeka polohrubej múky

štipku soli

1 prášok do pečiva

1 bal.  vanilkový cukor

Plnka:

350 g mäkkého tvarohu (stačí použiť aj 1 balenie 250 g)

250 ml smotany na šľahanie

3 lyžice práškového cukru

1 stužovač do šľahačky

Veľkosť plechu 34 x 24 cm

Postup:

Začneme s prípravou cesta. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, postupne pridávame tekuté prísady – mlieko, olej a dôkladne prešľaháme.

Banány popučíme vidličkou a pridáme ich do cesta.

V druhej mise si zmiešame všetky sypké prísady – preosiatú múku s kakaom, soľou a práškom do pečiva.

Následne suché prísady pridáme po častiach do vyšľahanéj zmesi a vymiešame jednotné cesto.

Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 30 minút.

Cesto po upečení necháme mierne vychladnúť cca 5 minút, cesto preklopíme, stiahneme papier a necháme vychladnúť.

Pripravíme si plnku:

Tvaroh vymiešame s 2 – 3 lyžicami práškového cukru (podľa chuti), miešame len zľahka vidličkou, aby sa nám to len pekne spojilo.

Vyšľaháme si smotanu, osladíme cukrom podľa chuti, asi v polovici miešania pridáme stužovač a došľaháme.

Šľahačku pridáme k vymiešanému tvarohu a pekne spolu, teraz už lyžicou premiešame.

Na vychladené cesto natrieme pripravenú plnku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes