Na koláč, trotu aj roládu: Základný recept na nadýchané piškótové cesto, pri ktorom sa nemôžete zmýliť!

3 suroviny a skutočne jednoduché počty. Vyskúšajte najjednoduchší recept na piškótové cesto pri ktorom si musíte zapamätať len číslicu 6.

3 suroviny a skutočne jednoduché počty. Vyskúšajte najjednoduchší recept na piškótové cesto pri ktorom si musíte zapamätať len číslicu 6.

Potrebujeme:

6 lyžíc preosiatej polohrubej múky

6 vajec

6 lyžíc práškového cukru

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého postupne vmiešame cukor. Cukrárskym jazykom vmiešame do snehu opatrne žĺtky a napokon aj múku. Vymiešame nadýchané, jednotné cesto.

Cesto navrstvíme do tortovej formy alebo na plech vystlaný papierom na pečenie – podľa toho, či chceme tortu, koláč alebo štrúdľu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cesto dajte do vyhriatej rúry čo najskôr, aby nespadlo.

Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20 minút, potom však rúru neotvárame ďalších 10-15 minút. Cesto je upečené, keď sa samo začne oddeľovať od krajov formy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)