Na koláč, trotu aj roládu: Základný recept na nadýchané piškótové cesto, pri ktorom sa nemôžete zmýliť!

3 suroviny a skutočne jednoduché počty. Vyskúšajte najjednoduchší recept na piškótové cesto pri ktorom si musíte zapamätať len číslicu 6.

3 suroviny a skutočne jednoduché počty. Vyskúšajte najjednoduchší recept na piškótové cesto pri ktorom si musíte zapamätať len číslicu 6.

Potrebujeme:

6 lyžíc preosiatej polohrubej múky

6 vajec

6 lyžíc práškového cukru

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého postupne vmiešame cukor. Cukrárskym jazykom vmiešame do snehu opatrne žĺtky a napokon aj múku. Vymiešame nadýchané, jednotné cesto.

Cesto navrstvíme do tortovej formy alebo na plech vystlaný papierom na pečenie – podľa toho, či chceme tortu, koláč alebo štrúdľu.

...

Cesto dajte do vyhriatej rúry čo najskôr, aby nespadlo.

Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20 minút, potom však rúru neotvárame ďalších 10-15 minút. Cesto je upečené, keď sa samo začne oddeľovať od krajov formy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)