Jablkový koláč „ŠUP DO VANDLÍKA“: Fantastický RECEPT bez roboty, stačí len zamiešať vareškou!

Vynikajúci jablkový koláč bez práce.

Rýchly a veľmi obľúbený recept, ktorý stačí naozaj len zamiešať vareškou a dať piecť.

Skúste tento fantastický recept.

 

 

...

Potrebujeme:

600 g struhanych jablk

500 g polohrubej múky

350 g kryštálového cukru

50 g nasekaných orechov

2 dcl oleja

4 vajcia

2 PL kakaa

1 CL sody bikarbony

Na potretie:

marmeláda

Na preliatie:

200 ml 33% šľahačkovej smotany

200 g kvalitnej tmavej čokolády

Voliteľná:

kokosová múčka

Postup:

 

 

Nachystáme si vandlík s väčším objemom.

Do vandlíka dáme všetky prísady:

múka, strúhané jablká, cukor, orechy, olej, vajcia, kakao a sódu bikarbónu.

 

 

Dobre všetko vymiešame.

Môžeme podľa chuti pridať aj škoricu.

Poznámka:

 

 

Množstvo cukru si treba upraviť podľa sladkosti jabĺk.

Hotové cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Uhladíme a dáme do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút.

Po upečení potrieme marmeládou.

A prelejeme polevou, prípadne môžete ešte posypať kokosovou múčkou.

Poleva:

 

 

V hrnci si zohrejeme šľahačkovú smotanu.

Tesne pod bodom varu (začne jemne bublať) ju odstavíme.

Do sklenej misky nalámeme čokoládu, zalejeme horúcou smotanou. Takto pripravené ingrediencie necháme 10 minút postáť.

Potom šľahačkovú smotanu s rozpustenou kvalitnou čokoládou vymiešame na hladkú lesklú polevu, ktorá chutí úžasne. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme ju natrieť na koláče, zákusky, torty.

S takto pripravenou lahodnou čokoládovou polevou sa výborne pracuje, pretože sa pekne rozteká.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay