Máte chuť na vynikajúci dezert ku kávičke?
Tento tvarohový koláč si určite zamilujete – je akurát sladký a jednoduchý na prípravu.
Vynikajúci recept sme našli na kanáli Марина Super Food.
Potrebujeme:
Na cesto:
1 vajce
330 g hladkej múky
80 g kr. cukru
170 g masla
8 g vanilkového cukru
jednu lyžičku prášku do pečiva
štipka soli
Na vrch:
360-400 g sladkého tvarohu (nastrúhaného)
2 vajcia
100 g cukru
1,5 lyžice kukuričného škrobu
200 g lesných plodov (my sme použili mrazené čučoriedky)
Koláč sme pripravili v štvorcovej forme s rozmermi 23 x 23 cm.
Postup:
Zmäknuté maslo (pri izbovej teplote), štipku soli, práškový cukor a vanilkový cukor šľahajte mixérom pri vysokých otáčkach 5 minút, kým nebude nadýchané a belavé.
Pridajte vajce.
Miešajte ešte 2 minúty.
Vmiešajte preosiatu múku a prášok do pečiva. Cesto hneťte tak dlho, kým nebude hladké.
Malo by byť hladké, mäkké a nelepivé.
Dno formy vyložte papierom na pečenie a boky vymažte slnečnicovým olejom.
Preneste doň cesto a rozotrite ho rukami a lyžicou alebo pohárom po dne tak, aby ste získali rovnomerné cesto.
Náplň:
Tvaroh, vajcia a cukor rozmixujte v mixéri na hladkú a homogénnu zmes.
Pridajte 1 lyžicu kukuričného škrobu.
Veľmi dobre premiešajte.
Zmes rovnomerne rozotrite po povrchu panvice.
Bobule umyte a osušte papierovými utierkami.
Primiešajte 1/2 lyžice škrobu.
Ak používate mrazené bobule, zmiešajte ich so škrobom naraz bez toho, aby ste ich rozmrazovali.
Rozložte bobule na povrch syrovej zmesi a čiastočne ich do nej ponorte.
Koláč pečte 40-45 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Potom ju opatrne vyberte z panvice a položte na doštičku.
Okraje uhlaďte a podľa potreby posypte práškovým cukrom.
Nakrájajte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: