Ak ste fanúšikom čokoládových koláčov, tak tento si určite obľúbite. Nie je ťažké pripraviť ho a chuť je fenomenálna.
Prísady
Piškóta:
– 4 vajcia
– 10 dkg cukru
– 20 dkg margarínu
– 10 dkg čokolády na varenie
– 4 lyžice hl. múky –
1 prášok do pečiva
Krém:
– 0,5 l sladkej smotany
– 20 dkg čokolády na varenie
– 1 polievková lyžica cukru
Príprava:
Sušienka:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
Šľahajte štyri žĺtky s cukrom.
Pridajte rozpustený margarín a čokoládu, múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Nakoniec ručne primiešajte sneh zo 4 bielkov.
Pečieme (na plechu asi 20 × 35 cm) pri 180 ° C asi 20 minút.
Upečené cesto skontrolujte špáradlom.
Krém:
Sladkú smotanu, čokoládu a cukor zahrievajte na miernom ohni (pomaly miešajte), kým nezovrie.
Upečenú piškótu popicháme vidličkou na niekoľkých miestach a ešte teplú zalejeme teplou smotanou.
Krém je pomerne riedky, ale nie je potrebné ho šľahať, pretože po niekoľkých hodinách stuhne v chladničke.
Koláč najskôr nechajte vychladiť na izbovú teplotu, potom vložte do chladničky, aby dobre vychladla a suhol krém.