plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept, ktorý si právom zlaslúži svoje meno „KOLÁČ SNOV“: Najchutnejšia RÝCHLA piškóta, aká môže byť!

Úžasný recept na koláčik mám od pani Jany S.

Môžem potvrdiť, že po vyskúšaní je mi celkom jasné, prečo sa tento dezert volá „Koláč snov“.

 

 

5 žĺtkov

230 kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

1 dcl vlažnej vody.

1 dcl oleja

1/2 prášku do pečiva

280 g polohrubej múky

5 bielkov

1 lyžica kakaa

Ďalej:

1 liter mlieka

2 van. pudingy

2 lyžice kr. cukru

2-3 tégliky kyslej smotany

Na posypanie:

Granko alebo kakaao

Postup:

 

 

Do misky nalejeme žĺtky a pridáem cukor – vanilkový a kryštálový.

Vyšľaháme do peny.

Pridáme vodu a olej.

 

 

Spolu všetko premiešame.

Všetko vymiešame do peny.

Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 

 

Bielky si v samostatnej miske vyšľaháme na tuhý sneh.

Ja pridávam do snehu aj štipku soli.

Sneh z bielkov vmiešame do žĺtkovej hmoty.

 

 

Miešame zhora nadol tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta.

Plech vymastíme a vysypeme múkou. 

Na plech navrstvíme 1/2 cesta.

 

 

Do druhej polovice cesta vmiešame kakao.

Kakaové cesto navrstvíme cik-cak na svetlé cesto.

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme puding.

 

 

Pomocou lyžice navrstvíme puding na surové cesto.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

 

 

Nakoniec na horúci koláč natrieme kyslú smotanu.

Posypeme Grankom alebo kakaom a môžeme podávať.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes